Søk - Innhold
Search - JEvents
Search - ZOO

farsund

Utvidet båndtvang for hunder i Farsund kommune

Publisert . Sist endret . i kategorien Siste nytt

Generell båndtvang i Farsund kommune er 1. april – 20. august.
I fuglefredningsområdene langs strendene, som skal være de områdene farget med rødt nedenfor, er det båndtvang mellom 1. mars – 1. november.
I de fredete vannene er det forbudt å slippe hund hele året.

Utvidet båndtvang

Kartet kan også sees i følgende dokument: pdfUtvidet_båndtvang_-_kart.pdf

Dette er vannene det gjelder:

Generelt vises det til aktsomhetsplikt i hundeloven: « En hundeholder skal vise aktsomhet for å unngå at hunden volder skade på folk, dyr, eiendom eller ting. Hundeholderen skal sørge for at hunden eller hundeholdet ikke er til urimelig ulempe for folk, miljø eller andre interesser. Blant annet skal hundeholderen søke å avverge at hunden eller hundeholdet skaper utrygghet for andre.» Det er fortsatt dyr på beite og vi ber hundeeier ta spesielt hensyn til dette.

Datakurs for seniorer / nybegynnere

Publisert . Sist endret . i kategorien Siste nytt

Datakurs for eldreFarsund Frivilligsentral har i samarbeid med Seniornett – Farsund gjennomført nybegynnerkurs i data for seniorer. Målet med kurset er å bli kjent med datamaskinen og å komme på nett.
Kurset har vært fordelt på teoriundervisning og ikke minst praktisk bruk av maskinen med mye trening i bruk av datamus. Veldig mye er gjort når man lærer seg å flytte, klikke, dobbeltklikke, trippeklikke og høyreklikke. Ikke minst kunsten å klikke uten å lee på musa samtidig.

Vi har vært innom tekstbehandling, bilde/dokumentbehandling; flytting, arkivering oppretting av mapper etc. Videre har vi vært innom facebook, skype og oppsett av e-post og mye annet.
Vi har gått grundig gjennom innlogging i bank, NAV, skatteetaten, altinn osv. og sikkerheten rundt dette. I tillegg har deltagerne blitt vist og hatt muligheten til å prøve DUKA-PC og hatt mulighet til spesielt innføring i nettbrett. Hele opplæringen er med utgangspunkt i Seniornett Norge sine manualer.

På grunn av mange påmeldte ble det kjørt to parallelle grupper på data opplæringen og en egensamling på nettbrett. Totalt 24 seniorer har vært med på dette.

Hovedansvarlig for kurset og opplæringen er frivilligsentralens leder, Bård Vedahl. Hjelpelærer er en av de frivillige, Nils Briseid.

Sykle til jobben

sykle til jobben

VELKOMMEN TIL ÅRETS SYKLE TIL JOBBEN AKSJON

Alle innbyggere over 15 år kan delta gratis!

Sykle til jobben-aksjonen 2017 varer fra 19. april til 17. juni.

1. Meld deg på. http://www.sykletiljobben.no
  2. Dann lag på inntil fem personer. Flere enn fem? Dann flere lag! Du kan også delta alene.
  3. Begynn å registrere aktivitet! Hver deltaker får nå en profil på sykletiljobben.no. Følg fremgangen i egen treningsdagbok og på topplistene.
  4. Du kan registrere på nettsiden eller du kan koble til Endomondo eller Strava På Min side kan du enkelt koble deg til appene Endomondo eller Strava.
  5. All aktivitet kan registreres og teller med i kampanjen! Du kan sykle, gå, spille fotball, svømme, gjøre styrketrening, yoga og all annen aktivitet.
  6. I kampanjeperioden trekkes det premier hver uke, så forsikre deg om at du oppdaterer din profil ukentlig.

Du får tilgang til treningsdagboken fra du melder deg på, men det er kun aktivitet fra 19.april til 17. juni som teller med i konkurransen.

Bli med og mobiliser! Det er helse i hvert tråkk. pdf10_gode_grunner_til_å_sykle.pdf

Lurer du på noe så kontakt:
Britt-Mari Langerud