Søk - Innhold

Oppfordring til bøndene

Publisert . Sist endret . i kategorien Siste nytt

Rundballer

Lista og Lyngdal Bondelag, Farsund Bonde- og småbrukarlag og Farsund kommune oppfordrer bøndene til å tenke over følgende når rundballer plasseres:

• Husk åpen siktlinje langs vei/i kryss
  • Unngå at plastbiter spres i terrenget
  • Tenk sikkerhet for folk og dyr ved stabling i høyden
  • Benytt lagringssted som ikke sjenerer nabo/andre

Samtidig minner vi om at rundballeplast og rundballenett kan leveres gratis, sortert hver for seg, på Skjoldnes avfallsmottak.

God sommer!

Det digitale radioskiftet fortsetter

Publisert . Sist endret . i kategorien Siste nytt

Digitalradio epostbanner 2 kopiI Farsund og resten av Agder avvikles FM-nettet for NRKs radiokanaler 21. juni. De kommersielle, riksdekkende kanalene følger etter 15. september. Lokalradio som sender på FM i din kommune kan fortsette å sende på FM også etter 15. september dersom de ønsker det.
Når det digitale radioskiftet er ferdigstilt, vil du kunne lytte til riksdekkende kanaler via DAB-nettet, nettradio og apper på mobil eller tv. Mange lokalradioer vil fortsatt sende på FM også etter 2017. Med unntak av Radio Norge og P4, som sendes på DAB (uten pluss), sendes nå alle riksdekkende kanaler på DAB+.

Er du klar?
De fleste DAB+-radioer kan ta inn sendinger på DAB (uten pluss) og FM. Hvis du allerede har en DAB+-radio, anbefaler vi deg å oppdatere kanallisten med jevne mellomrom for å fange opp tekniske oppdateringer og nye kanaltilbud. Dette gjør du ved først å trekke ut antennen og gjennomføre kanalsøket «scan», «full scan», «rescan» eller liknende. Dersom du ikke finner denne funksjonen, råder vi deg til å lese bruksanvisningen og eventuelt kontakte forhandler.
Hvis du skal skaffe deg digitalradioutstyr til hjemmet, hytta eller bilen, er det greit å være forberedt på at etterspørselen av apparater og monteringstjenester kan øke rundt slukkedatoene.
Det er lurt å huske på at en god antenne og riktig montering av denne, kan være avgjørende for at du får en god lytteropplevelse. Det finnes mange ulike løsninger på markedet, så ta kontakt med forhandlere og monteringsverksteder når du skal velge. Husk at gamle radioer som du ikke ønsker å beholde, kan leveres til gjenvinning hos alle radioforhandlere og på returstasjoner.

Trenger du mer informasjon?
På nettsiden www.medietilsynet.no/digitalradio  har finnes mye informasjon om det digitale radioskiftet.

Du kan også sende spørsmål til .