Søk - Innhold
Søk - Nettlenker
Search - JEvents
Search - ZOO

Åpning av "Kunstpunkt Lista - Agder Kunstsenter"

Publisert . Sist endret . i kategorien Siste nytt

Kunstpunkt ListaOffisiell innvielse av det nye galleriet og åpning av separatutstillingen «THE PAINTER» med Preben Holst, lørdag 6. mai kl.14.00. Åpningstaler ved Farsund kommunes ordfører, Arnt Abrahamsen, og styreleder ved Agder Kunstsenter, Bjørn Aurebekk.

Agder Kunstsenter har engasjert kunstner Erlend Helling-Larsen som ny kunstnerisk leder for galleriet.
Agder Kunstsenter er regionen Agder sitt kompetansesenter på det visuelle kunstfeltet. Et samarbeid med Farsund kommune og Vest-Agder fylkeskommune om overtakelse av driften av Galleri Lista Fyr inngår i Kunstsenterets satsning på å løfte frem det profesjonelle kunstfeltet i hele Agderregionen på et nasjonalt nivå.

Galleriet, er med sin plassering i et naturreservat, i en særklasse når det gjelder muligheter for utvikling. Å bevare det unike ved stedet samt samarbeide med etablerte og nye aktører, åpner for nyskapning og fremtidsrettet satsning innen kunstfeltet i Farsund kommune og Listerregionen. Lista Fyr og galleriet er lokalisert på Norges eldste morene. Området ligger under internasjonalt vern, og som noen beskrev så vakkert «uendelighet av stein og uendelighet av lys».

Agder Kunstsenter ser på etableringen på Lista fyr som svært viktig for formidlingen av og støtten til kunstnerne i hele Agder og i tråd med vårt regionale oppdrag. I forbindelse med en fylkessammenslåing blir den spesielt viktig idet Listerregionen blir den vestlige periferien i et samlet Agder.