Søk - Innhold

farsund

Vedrørende influensaepidemi ved Farsund omsorgssenter

Publisert . Sist endret . i kategorien Siste nytt

Farsund omsorgssenter er nå «friskmeldt»
Det er ikke bekreftet flere syke ved Farsund omsorgssenter. Beboere er nå på bedringenes vei. Vi ønsker velkommen til publikum og pårørende til igjen å besøke sine ved omsorgssenteret.

Farsund kommune benytter anledningen til å berømme ansatte ved institusjon, legevakt, renhold, tilsynsleger og kommuneoverlege for å ha opptrådt på en profesjonell måte. De har samarbeidet meget godt om nødvendige smitteverntiltak slik at epidemien kunne stanses.

Farsund kommune oppfordrer alle til å fortsatt ha fokus på retningslinjer for håndhygiene og hostehygiene for på denne måten redusere mulighet for influensaepidemi.

Just Quale
rådmann

Min renovasjon - last ned gratis app til din mobiltelefon

Publisert . Sist endret . i kategorien Siste nytt

Ønsker du å vite når avfallet blir hentet eller hvor nærmeste returpunkt for glass/metallemballasje er? Eller når gjenvinningsstasjonen er åpen?

Renovasjonsselskapet har nå klargjort en app for innbyggerne i Farsund og Lyngdal. Appen lastes enkelt ned fra App Store eller Google Play. Appen er laget av Norkart AS.

Min renovasjon

Velg kommune og legg deretter inn adresse eller gårds- og bruksnummer.

Appen viser tømmekalenderen for din adresse, og du kan legge inn varsling f.eks. dagen før, slik at du kan trille frem beholderen til renovatøren, eller henge ut merket for nye poser eller sekker.

Videre gir appen god informasjon om sortering, og hva som skjer med ditt avfall fra våre kommuner.

Du vil også finne informasjon om returpunkter og gjenvinningsstasjonene.

Sist, men ikke minst, er det også en meldingsfunksjon i appen. Her kan du sende meldng om ulike avvik, informasjon og returpunkter samt bleiedunkordningen mm.

Vi håper appen kan gi deg nyttig informasjon, og er til god hjelp for riktig avfalhåndtering.

Lykke til!

Hilsen oss i Renovasjonsselskapet for Farsund og Lyngdal (RFL)

Deler du brønn med naboen? Nå skal alle små vannforsyningssystem registreres

Publisert . Sist endret . i kategorien Siste nytt

Innen 1. juli 2018 skal alle vannforsyningssystem være registrert hos Mattilsynet.
Dette gjelder også de som er små, for eksempel en brønn som forsyner to hus med drikkevann.
Mer informasjon, og lenke til registreringsskjemaet, finnes på mattilsynet.no.

Registreringen kan gjøres enkelt fra mobiltelefonen

Registreringen er gratis, og Mattilsynet har utviklet et enkelt mobiltilpasset skjema til formålet.
I skjemaet registrerer du vannforsyningssystemets plassering ved å markere stedet i et kart, og det er kun noen få tilleggsspørsmål som skal besvares.

Mange fordeler med å registrere vannforsyningssystemet

Kommunen får tilgang til den registrerte informasjonen fra Mattilsynet. Når kommunen har oversikt over den geografiske plasseringen til de ulike vannforsyningssystemene, kan vi bruke denne informasjonen i vårt arbeid.
En slik oversikt kan for eksempel være uunnværlig når kommunen legger planer for bruken av arealene rundt brønnen og brønnområdet.
Oversikten gjør det mulig for oss å vurdere hensyn til drikkevannskildene på et tidlig tidspunkt.

Drikkevannet skal være trygt – også fra små vannforsyningssystem

I januar 2017 kom en ny drikkevannsforskrift, som satte tydeligere krav til trygt drikkevann også fra små vannforsyningssystem.
Kravet om at alle vannforsyningssystemer skal være registrert står i drikkevannsforskriften § 17.
En presis definisjon av hva et vannforsyningssystem er kan du lese i drikkevannsforskriften § 3, bokstav k.
Informasjon til de minste vannforsyningssystemene gir nyttig informasjon som er spesielt beregnet for små vannforsyningssystem.
Har du spørsmål til registreringen? Ta kontakt med Mattilsynets sentralbord på 22 40 00 00, og spør om å få snakke med din lokale avdeling.

Sykle til jobben 2018

Publisert . Sist endret . i kategorien Siste nytt

Farsund kommune tilbyr i år alle innbyggere og alle som jobber i Farsund kommune gratis deltakelse i «Sykle til jobben». Aksjonen starter 19. april.

Spørreundersøkelse - Monsteruke Farsund ungdomsskole

Publisert . Sist endret . i kategorien Siste nytt

Denne uka har Farsund ungdomsskole "monsteruke", en uke der alle elever skal lære om plastikk og havet.

En gruppe har fått i oppgave å lage en spørreundersøkelse som går på holdninger til hav og miljø. Prosjektgruppen mener undersøkelsen vil føre til mer kunnskap om miljø og om hvor viktig havet er for Farsund som by.

De håper flest mulig har anledning til å svare, undersøkelsen finner du på følgende lenke og du svarer helt anonymt: https://www.survio.com/survey/d/V3O6Q6K4L1Q7U4V6U