Prosjekt: VA Varbak sykehuset, Farsund kommune

Info til beboere i området Varbak, Gabriel Lunds og Skougaardsgaten.

I forbindelse med opparbeidelse av ny vei rundt det gamle sykehuset i Varbak gaten vil det bli utført sprengnings arbeider i februar 2020. Arbeidene vil starte opp mandag 3.februar og pågå i noen uker fremover.
Sprengningsarbeider er for mange forbundet med stor fare og risiko for uhell som igjen kan virke veldig skremmende. Vi i Aas & Høiland AS ønsker derfor å informere litt om det arbeidet og sikkerhetstiltakene som vi utfører. Sprengning i Varbakgaten skal foregå på en slik måte at det skal føles trygt for alle. Sprengningen skal utføres med så liten risiko som mulig og det vil det bli gjort en rekke sikkerhetstiltak.
1. Før all sprengning vil det bli varslet med sirene. Ber alle om å respektere varslingen og trekke bort fra området så raskt som mulig. Nærmeste naboer til sprengningsområdet må trekke under tak når sirenen starter. Alle som blir berørt av dette vil varsles direkte av entreprenør. Entreprenør vil i tillegg har vaktposter i området for å sikre at ingen befinner seg i sprengningsområdet. Respekter anmodning fra disse. Ta gjerne kontakt med vaktposter etter sprengning om det er noe dere lurer på.
2. Sprengningsområdet sperres av med gjerder fra for veiene fra Gabriel Lunds og Varbakgaten i tillegg overvåkes området av vaktposter under sprengning.
3. På alle salver vil det bli lagt på tungt dekningsmateriell for å sikre mot «steinsprut». Det vil ikke bli sprengt noen form for salver uten full dekning.
4. Det vil bli utført små «prøvesalver» for å sjekke sprengbarheten til fjellet.
5. For å unngå skader på bygninger vil det bli plassert ut «rystelsemålere». Disse målerne vil registrere rystelser i grunnen. Målerne plasseres på bygninger nærmest sprengningsstedet hvor rystelsene vil være størst.
6. Alle sprengningsarbeider vil bli utført av en dyktige bergsprenger med lang erfaring fra tilsvarende prosjekter.

Ta gjerne kontakt med oss om det er noe dere vil diskutere om det er angående sprengningen eller andre deler av prosjektet.

Rune Aas
Tlf 905 6 1198