Meddommere til lagmannsretten, tingretten og jordskifteretten

Etter hvert kommunevalg skal det velges nye meddommere til lagmannsretten, tingretten og jordskifteretten.

Meddommer (lekdommer) er en ikke juridisk utdannet person som sammen med en fagdommer er med på å ta avgjørelser i rettssaker. Som meddommer kan du påregne å bli innkalt to ganger i året. De fleste rettssaker varer fra en til tre dager, selv om enkelte saker kan vare noe lengre. Meddommere blir valgt for en periode på fire år.

Er du interessert i å vite mer kan du lese mer på https://www.domstol.no/straffesak/aktorene-i-retten/meddommer/hvem-kan-bli-meddommer/

Er du interessert i verv som meddommer kan du melde din interesse til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.o. Det er kommunestyret som til slutt velger hvem som blir meddommere.