Oppdatert informasjon om Korona 9.3.2020

Den pågående Covid-19 epidemien, er økende i omfang, og her i Norge ser det ut til at mange smittede har vært på skiferie i Mellom-Europa. Til nå er Nord-Italia hardest rammet, men området der det foregår vedvarende smitte utvides gradvis.

Pr. i dag er det satt i verk testing og oppfølging av to turfølger der de reisende er bosatt i Farsund. De har vært på reise i Mellom-Europa, og flere av dem har luftveissymptomer. Siden smitteområdet nylig ble utvidet til å omfatte én av reisedestinasjonene, ble det nødvendig å iverksette hjemmekarantene for tre skoleklasser der elever har hatt nærkontakt med mulig smittede foresatte. Karantenen vil minimum vare til vi får prøvesvar, men en må ta høyde for at den kan vare i 14 dager. I skrivende stund er det ennå ikke påvist smitte hos personer i Farsund kommune, men denne situasjonen kan endre seg fort.

Kommunelegen vil gjenta sin oppfordring om at folk er nøye med håndhygiene og hostehygiene. Bruk gjerne såpe og vann, det er fortsatt et godt alternativ særlig når det knapphet på sprit-produkter til hånddesinfeksjon.

Følg med på Helsedirektoratet sine reiseråd. Tenk igjennom planlagte reiser, og ta en vurdering på om reisen er strengt nødvendig i forhold til den risikoen det er i flere områder av verden. Blir du smittet, vil det ha store konsekvenser for mennesker rundt deg, både på arbeidsplasser, skole/barnehage og på fritiden.

Helsetjenesten har iverksatt tiltak for å håndtere testing og oppfølging, og gjør fortløpende vurderinger avhengig av smittebildet.
Kommunens ledelse har regelmessige statusmøter der en oppsummerer situasjonen og tilpasser kommunens tiltak knyttet til epidemien.

Hvis du lurer på om du er smittet av coronavirus, tar du kontakt med fastlegen eller legevakt på 116 117. Ikke møt på jobb eller skole før situasjonen er avklart. Møt heller ikke opp hos helsetjenesten før det er avtalt telefonisk hvordan dette skal foregå.

Vi viser ellers til Folkehelseinstituttets sider https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/ og informasjonstelefonen om Coronavirus/Covid-19-virus tlf. 815 55 015.