• Hjem
  • Om oss
  • Nyhetsarkiv

Drift Helsestasjonen/ Familiesenter /Helsestasjon for ungdom - 13.3.2020 - kl. 16:13

Helsestasjon og familesenter

Helsestasjonen og familiesenter er åpen for alle med avtaler.

Familiesenteret. Tar telefonkontakt med brukere og avklarer ut fra den enkelte situasjon hvordan tjenesten kan gis de neste to ukene.

Helsestasjon for ungdom:
  • I Perioden når skolen er stengt ønsker vi færrest mulig på venterommet. Alle kan ta kontakt med HFU på dagtid ved telefon: 48 89 54 30 (helsesykepleier Solveig K. Hansen) fra kl. 10-14 for spørsmål.
Skolhelsetjenesten:
  • Helsesykepleier som er knyttet til skolen vil den tiden skolene er stengt være tilgjengelig for elever, foresatte og lærere på telefon:

Karianne Salvesen: 94 52 19 91 Farsund Barneskole
Johanna H. Tveit: 90 86 41 38 Farsund ungdomskole og Lista ungdomskole
Siv: Gåsøy: 48 04 56 68 Vanse Barneskole
Kristine G. Johnsen: 94 51 48 08 Borhaug skole

Helsestasjonen:

Jordmor følger opp avtalene hun har med den enkelte gravide. Avtalene legges med god margin i timebok slik at man unngår venting på venterom. Ekstra hygienetiltak på kontor mellom hver gravid.

Helsestasjonsprogram:
  • Det legges til rette for å prioritere vaksinering etter program. Evt. også kontakter der det er indikasjon på viktig og rask oppfølging. Vi fokuserer derfor på 6 uker, 3 måneder, 5 måneder, 12 måneder og 15 måneder kontakter.
  • Time blir satt opp med god margin slik at det ikke er lagt opp til venting på venterommet før og etter vaksine.
  • Lengde tas på venterom, ekstra vask av målebrett etter hvert mål. Vekt tas på kontor som før. Ekstra hygiene rutiner etter hver kontakt.
  • Kontakt med nyfødte prioriteres men hjemmebesøk omgjøres til en kontakt på helsestasjonen. Hver kontakt avtales på forhånd og er for foreldre og baby, Ikke søsken.