Massiv respons fra frivillige - publisert 15.3.2020 kl. 09:24

Takk for ditt innspill

Farsund kommune har fått massiv respons etter at vi gikk ut i går kveld og ba frivillige om å melde seg. Den midlertidige luftveis-legevakten som skal være opperativ allerde tirsdag vil trenge mye tilgjengelig bemanning, både nå i oppstartsfasen, men også i en driftsfase, som kan bli lang og ressurskrevende.

Søndag formiddag jobbes det med å kontakte alle som har meldt seg til tjeneste. Husk å oppgi kontaktinformasjon og yrkesbakgrunn når du melder deg.

-Utfordringen vår er at ingen vet hvor stor pågangen vil bli. Derfor er det viktig å ha nok personell for «worst case», sier kommuneoverlege Ann-Margreth Haaland i en kommentar.
Alle de som har meldt seg vil ikke bli satt i arbeid umiddelbart, men hvis tallet på smittede øker er det viktig å ha lister over tilgjengelig personell klart. Ettersom legevakten skal være operativ døgnet rundt, og trolig i lang tid fremover må vi ha nok av folk.

-Det er meget gledelig at folk melder seg til tjeneste på denne måten, sier Haaland.
Hun og de andre kommuneoverlegene sitter søndag formiddag i møte med ledelsen ved Flekkefjord legevakt for å forberede det praktiske. 

 Kommuneoverlegn