Ren rutine - publisert 19.3.2020 kl. 10:45

Renholderne i Farsund kommune har travle dager. Nå vaskes alle kontaktpunkt med kloroppløsning tre ganger daglig.

- Jeg er glad for at jeg har fagbrev som renholder akkurat nå, sier Marit Johannssen og svinger kluten over kodelåsen ved inngangen til Farsund omsorgssenter. Både omsorgssenteret og Listaheimen er stengt for besøkende, men det er likevel trafikk inn og ut av personale som skal på jobb. Smittevern er alfa og omega nå, for korona inn i institusjonene er alles mareritt for tiden.

Susanne Adserballe som er sjef for til sammen 28 renholderne i kommunen forteller at alle sammen fortsatt er på jobb, til tross for stenging av skoler og kontorer.

- Redusert arbeidsmengde enkelte steder har gitt oss anledning til å øke aktiviteten andre steder, sier Adserballe. Alle kontaktpunkt vaskes først med såpe og deretter med kloroppløsning tre ganger daglig. Renholdet av den nye luftveislegevakten er også en krevende oppgave, men Adserballe sier at rutinene de nå har på plass tilfredsstiller helsevesenets strenge krav.

Renholder Marit Johannessen i aksjon