Støttekanaler for barn, unge og foreldre - publisert 20.3.2020 kl. 13:05

Støttekanaler for barn, unge og foreldre

Her har vi samlet en del hjelpelinjer hvor barn, unge og omsorgspersoner kan få kontakt med profesjonelle hjelpere.

Barnehager og skoler er stengt, og fritidsaktiviteter, lek og treff med venner uteblir. Helsestasjonene er også stengt for uanmeldte besøk. Mange barn og unge lever nå under svært krevende forhold. Det samme gjør mange småbarnsforeldre, som i disse tider trenger ekstra hjelp og veiledning.
Her er en oversikt over hjelpelinjer hvor både du som er ung og du som er omsorgsperson kan få kontakt med profesjonelle som kan hjelpe, både via telefon, chat, mail, SMS og snap.

Farsund helsestasjon

Telefon: 38382000. På den enkelte skoles hjemmeside ligger også telefonnummer til helsesykepleier.

Alarmetelefon for Barn og Unge
Linjen er nå døgnåpen. Telefon: 116 111. SMS: 417 16 111. e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Foreldresupport
Lavterskel og døgnåpen hjelpetelefon og chat. Et samarbeid mellom Mental Helse og Stine Sofies Stiftelse. Dette er for småbarnsforeldre som trenger hjelp og veiledning når hverdagen blir krevende. Telefon: 116 123

Kors på halsen
Røde Kors for barn under 18 år: Telefon: 800 333 21

Blå Kors Chat-senter
Anonym tjeneste og åpent fra kl 09.00 til 21.00, søndag til torsdag.
Chat-senter:
www.blakorskrs.no/chat-senter
www.snakkompsyken.no
www.snakkommobbing.no
På nettstedet til Rådet for psykisk helse finner du flere hjelpetelefoner.

Rådet for psykisk helse

Snapchat med barnevernet
Barn og unge kan kontakte Lister barnevern på Snapchat, med brukernavn listerbarnevern.

Barnevernets vakttelefon har nummer 38 07 54 00.