• Hjem
  • Om oss
  • Nyhetsarkiv

Pris og betaling for barnehage og SFO i forbindelse med stenging - publisert 30.3.2020 kl. 17:25

Betalingsinformasjon vedrørende SFO og barnehage

Foreldre slipper å betale for barnehage og SFO så lenge tilbudet er stengt på grunn av koronautbruddet. Når barnehagene og skolene er stengt på grunn av virusutbruddet har det økonomiske konsekvenser for både barnehager og foreldre. Regjeringen har bestemt at foreldre skal slippe å betale, og at barnehagene skal få dekket bortfallet av foreldrebetaling. Fritak for å betale gjelder også de som mottar et tilbud fordi foreldrene har jobb med samfunnskritiske funksjoner eller fordi barna har særskilt omsorgsbehov.

Vi ber om at foresatte med barn i kommunale barnehager og SFO betaler de fakturaene som allerede er sendt ut. De som av økonomiske grunner ikke kan betale, bes om å ta kontakt med kommunen.
Fratrekk for stengte dager vil gis på kommende fakturaer.

NB! Kommunen sender ikke ut krav og faktura for april. Dette dekker fratrekk for perioden 13.03-13.04.2020.

Foresatte med barn i private barnehager må henvende seg til den enkelte barnehage for å få vite hvordan fratrekket vil bli kompensert.

Les mer om stengte barnehager og skoler på Utdanningsdirektoratets nettsider.