Alt håp er ute!

Det æ lov

Til tross for mange begrensinger i korona-krisen er det bare fantasien som setter grenser for hvor gøy man kan ha det! Du kan gå, du kan løpe, du kan sykle, du kan synge, du kan hoppe, du kan spille musikk, du kan surfe og du kan glede deg over det gode livet i Farsund.

Farsund kommune oppfordrer innbyggerne til å ta i bruk alle de gode mulighetene vi har i vår fantastiske kommune. Lister friluftsråd er en evig kilde til gode tur- og aktivitetsforslag utendørs. Bruk dem!
Været er nydelig. Strendene roper til oss, havet kaller, fjellet lokker og skogen hvisker «kom».

Informasjon om de gjeldende korona-reglene:

Gruppesamlinger
Utendørs:

• Medlemmer av samme husstand har ingen begrensinger, her gjelder vanlige hygienetiltak.
  • Personer som ikke er av samme husstand, kan samle seg i grupper på 5, med 2 meters avstand, og med vanlige hygienetiltak

Innendørs:

• I jobbsammenheng: Grupper på 5 med 1 meters avstand og vanlige hygienetiltak
  • Handle i butikken: Følg butikkens veiledning.
  • Håndverkere som utfører arbeid hos andre: 1 meters avstand og vanlige hygienetiltak

Hytteforbudet

Hytteforbudet er et forbud mot å overnatte på fritidseiendom i en annen kommune enn hjemkommunen.
Den nye avklaringen rundt hytteforbudet har skapt en del forvirring. Dette er fakta:
Fritidsbåt, bobiler og campingvogner er ikke regulert direkte i hytteforbudet (dette er en forskrift).
Det betyr at det er lov å oppholde seg i både hytte, fritidsbåt, campingvogn eller bobil når man er i egen kommune.
Det er til og med lov å overnatte når det er i egen kommune.
Alle bes likevel om å være varsomme. Vi skal ta hensyn til at både Redningsskøyta og nødetatene skal ha sine ressurser beredt til alvorlige hendelser. Lovlige fritidsaktiviteter skal ikke utløse unødige uttrykninger.

Sanksjoner?

Dersom en kommune skal forby overnatting i fritidsbåt, bobiler og campingvogner overfor personer som ikke er i egen hjemkommune, må det gjøres i et kommunalt smittevernsvedtak. Farsund kommune har ikke et slikt vedtak pr. i dag. Men kommunen vil overvåke situasjonen nøye.

Dersom det skulle aktuelt på grunn av uønsket pågang, vil et slikt forbudsvedtak komme på plass umiddelbart.
Farsund kommune vil uansett opprettholde nedstengingen av service i gjestehavner.

Unntak fra hytteforbudet

I to situasjoner kan forbudet fravikes. Dette gjelder ved «strengt nødvendig vedlikehold/tilsyn», og «personer i karantene som deler husstand med en bekreftet smittet». (forskriftens § 5)
Kommunen har ikke dispensasjonshjemmel fra hytteforbudet. Kommunen kan heller ikke tildele godkjenninger overfor enkeltpersoners valg av handling. Enhver må følge de nasjonale føringene. Brudd på hytteforbudet er en politisak.