Kommunal krisepakke til koronarammede bedrifter i Farsund

Kommunal krisepakke

Krisepakken skal i hovedsak hjelpe små bedrifter som faller mellom to stoler i kompensasjonsstøtten fra staten.

I begynnelsen av april vedtok kommunestyret i Farsund kommune en kommunal krisepakke. I dag vedtok formannskapet retningslinjene for utdelingen av de ti millionene ekstra som blir tilført kommunens næringsfond. Målet er å strekke ut en hjelpende hånd til små bedrifter som trenger akutt støtte.
– Vi har spisset ordningen så godt som mulig og treffer godt, forutsatt at det er noen der ute som faktisk føler at de trenger støtte og bruker denne ordningen, sa Lars Tjelland (Frp), til Lister24.
I vedtaket står det at ordningen skal bidra til at kommunen fortsatt skal ha et rikt og variert næringsliv med livskraftige bedrifter etter koronaen. Ordningen er ikke i seg selv et tiltak for å opprettholde sysselsetting gjennom krisen, men tar sikte på at Farsund i etterkant har et lønnsomt næringsliv som vil gi sysselsetting.

Hvem kan motta støtte?
Virksomheter som trenger akutt tilførsel av likviditet og eierne har ikke selv tilgang på midler. Det samme kan virksomheter som står i fare for å gå konkurs. Forutsetningen for å få midler er blant annet at man har forsøkt - enten med hell eller uten - å få statlig støtte først, blant annet. Det skal også ha blitt gjort forsøk om å kutte mest mulig i faste utgifter, som for eksempel husleie. (se faktaboks for alle punktene).

Hvor skal du søke?
Søknader sendes til Lister Nyskaping as: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Kontaktperson hos Lister Nyskaping as er Smiljana Divjak, telefon 450 78 066