Alkoholservering, korona og arrangementer

Skjenking og korona er krevende for skjenkebransjen. Det er også krevende for enkeltarrangementer med skjenketilbud.
Onsdag den 10. juni hadde kommunen et møte med skjenkebransjen, der kommuneoverlege Ann Margret Haaland og saksbehandler for alkoholsaker Anja Pettersen, orienterte om smittevernsregler og alkoholregler som gjelder for skjenking i korona.

Farsund kommune har siden april hatt en ordning der skjenkekontrollen også innebærer smittevernsveiledning.
Dette er en god kombinasjonsløsning. Hovedfokus er å hjelpe bransjen til å føle seg trygge når de åpner sine tilbud.
Bransjen håndterer dette veldig bra og fortjener ros for å opptre ansvarlig i en spesiell situasjon.

Enkeltarrangementer:
I sommer regner Farsund kommune med at vi får søknader fra en rekke gode arrangementer som er tilpasset de begrensinger som gjelder i koronatid.
De som skal søke om dette skal bruke følgende skjema (fint om linken til de vanlige skjemaer for skjenking kan legges ut fra nettsiden)

For alle arrangementer vil kommunen, i samarbeid med Politiet, veilede arrangørene i tverrsektorielle møter slik at vi får gode vilkår for både skjenkebransjens og enkeltarrangørenes arrangementer

Rådmannen