Informasjon til turister og andre innreisende

Kommunene har fått følgende informasjon fra Helsedirektoratet når det gjelder turister og reisende:

"I går vart det sendt ut eit brev til kommunane via fylkesmennene om informasjonstiltak retta mot reisande etter 15. juli, når det er planlagd å opne for reisande frå fleire land i Europa.

Kommunikasjonstiltak i kommunane vil vere supplement til dei tiltaka vi gjennomfører frå sentrale styresmakter. Sjølv om kommunen har eit sjølvstendig ansvar for informasjon til dei som er i kommunen, vil dei fleste tilreisande ha fått informasjon andre stader enn frå kommunen. Kommunane har kjennskap til kva som vil vere gode måtar og kanalar for distribusjon av informasjon lokalt. Særleg i kommunar som har mange turistar er det viktig å utnytte denne lokale kunnskapen slik at informasjon om smittevern, testing og karantene kan nå så mange tilreisande som mogleg.

Dei tiltaka Helsedirektoratet gjennomfører sentralt vil vere:

• •             Helsedirektoratet sender ei tekstmelding med covid 19-info til alle utanlandske mobiltelefonar som kjem inn i Noreg.
  • •             Vi har oppdatert informasjon på Helsenoreg.no til utlendingar som kjem til Noreg, og til dei som bur i Norge og skal få utanlandske gjestar i ferien.
  • •             Vi har utvikla informasjonsmateriell og plakatar som vert distribuert der reisande kjem til landet.
  • •             Vi vil distribuere informasjon der turistane kjem inn i landet, på flyplassar, i hamner, gjennom ferjeselskap, frå grensepoliti og gjennom NHO reiseliv til reiselivsbransjen.
  • •             Det vil òg snart verte laga informasjon på fleire europeiske språk med figurar og bilete som skal vere enkle å forstå.
  • •             Informasjonsmateriell som kommunane kan bruke, finn de denne nettsida, det vil stadig verte lagt ut nytt materiell: https://www.helsedirektoratet.no/tema/beredskap-og-krisehandtering/koronavirus/plakater-og-informasjonsmateriell»

pdf20_29175-1Brev_til_kommunene_om_informasjon_til_turister_og_andre_innreisende_28442328_1_1.pdf