Eilert Sundt vgs - informasjon om prosjektet

Trafikkavvikling:

pdfTrafikkavvikling i ukene 35 - 39

Informasjon:

Skoleprosjektet Eilert Sundt VGS nærmer seg oppstart. Skoleprosjektet består av 2 nye skolebygg samt oppgradering eksisterende bygningsmasse. I tillegg skal kommunen oppgraderes gater rundt, med ny infrastruktur i bakken. Mot slutten av prosjektet skal gater, fortauer og ute-arealer som vist på foreløpig utomhusplan endelig opparbeides. Under kan du lese mer informasjon og planlagt framdrift.

Framdrift Farsund Kommune Infrastrukturprosjekt:

Mars - juli 2019 Følgende gater stengt i perioden: Inger Sundts gate, Theis Lundegaards gate, Pengeveien og Strandgaten.
Nedlegging infrastruktur som VA-ledning, høyspent, fiber i gatene.
2019 Gater vil fortløpende bli midlertidig asfaltert etter arbeidet.
 Våren 2021                Endelig opparbeidelse utomhus med veier, fortauer og utomhus plasser / områder. Gjelder gater nevnt over samt skoleplassen
mot Storgaten og uteområder mot syd og øst utenfor gamle Eilert Sundt.

Framdrift Eilert Sundt VGS skoleprosjektet

Våren 2019 Entreprenør engasjeres.
 Juni / evt. august 2019 Eksisterende bygg på Hotelltomta samt Glassmagasinbygget rives
 Sept. / okt. 2019 Planlagt oppstart grunnarbeider på tomta (spunting og utgraving) for underetasje nye skolebygg (hovedbygg og nytt skolebygg på tomta til
Glassmagasinet).
 Juli 2020 - juni 2021  Ombygginger i bibliotekbygget fra 1999 og gamle Eilert Sundt VGS.
 Juni 2021  Planlagt ferdigstillelse hele skoleprosjektet.

Trafikkavvikling

Under skolebyggeprosjektet, fra høsten 2019 til våren 2021, vil deler av Strandgaten og deler av Theis Lundegaards gate av sikkerhetsmessige årsaker stenges med gjerde rundt byggeplassen.

I perioder hvor arbeider med Farsund kommune sitt infrastrukturprosjekt pågår, vil gatene Ingers Sundts gate, Theis Lundegaards gate, Pengeveien og Strandgaten i perioder bli stengt for nedlegging infrastruktur og endelig opparbeidelse. Arbeider nedlegging infrastruktur vil foregå våren 2019, endelig opparbeiding gater, fortauer og plasser vil foregå våren 2021.

Omkjøringer vil bli skiltet. Personbiler som skal fra nord til syd gjennom byen kan kjøre via Storgaten, tungtransport til sørlig del av byen, f. eks. Gåsholmen / Engøy etc. må kjøre via Skråveien.
For å hjelpe på trafikkavvikling i Storgaten vil det bli skiltet med ensidig parkering her.

Kontaktpersoner og videre informasjon

Farsund kommune, servicekontoret vil i hele perioden være behjelpelig med informasjon og veilede og henvise til riktig person for informasjon.

Farsund kommune sine hjemmesider vil fortløpende bli oppdatert.

Prosjektleder VAF Eilert utbyggingen: Steinar K Bretvik (Prosjektgruppen)

Farsund kommunes representant i prosjektet Eilert utbyggingen: August Salvesen

Prosjektleder for Farsund kommunen med arbeid med vei, vann og avløp (mars til juli 2019)

Kjetil Daasvatn Byggelederleder (Prosjektgruppen)