Ny risikovurdering

XXX.jpg

Utdrag fra kommuneoverlegenes risikovurdering: I samråd med FHI vurderes det nå at Lister-regionen og Lindesnes er i en situasjon med kontroll over de lokale utbruddene i Farsund og Lyngdal. Det er ikke lenger høy risiko for smittespredning generelt i samfunnet. Det forventes fortsatt at det dukker opp smittetilfeller koblet til utbruddene og smittetilfeller koblet til annen kjent eksponering. Følgende tiltak er anbefalt i Lister og Lindesnes:

• ·Befolkningen bør ha lav terskel for å teste seg. Dette blant annet for å fange opp om det oppstår spredning utenfor utbrudd, som tilsier at man må iverksette nye tiltak.
  • ·Fra mandag 23.11.20 anbefales det at kommunene Flekkefjord, Sirdal, Farsund og Kvinesdal reduserer tiltaksnivået til å gjelde nasjonale anbefalinger.
  • ·Butikker og bedrifter som har nærkontakt til sine kunder (nærmere enn 2 meter i mer enn 15 min) oppfordres fortsatt til å registrere kontaktopplysninger til de som samtykker til det. Det er et frivillig tiltak som vil være til hjelp ved behov for smittesporing.
  • ·Kommunene kan vurdere å gi lokale anbefalinger, det vil ikke bli gitt formelle restriksjoner så lenge status er som idag