Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

COVID-19 - Informasjon til serveringssteder som skjenker alkohol.

Publisert
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
0902

Serveringssteder med skjenkebevilling som velger å holde åpent og utøve skjenkebevilling skal forholde seg til Covid-19-forskriften:

 

Covid-19-forskriften § 14 a tredje og fjerde ledd lyder:

Serveringssteder som har skjenkebevilling skal kun servere alkohol ved bordservering, og det skal være sitteplasser til alle gjester. Servering av alkohol kan bare skje til de som får servert mat.

Serveringssteder som har skjenkebevilling skal ikke slippe inn gjester etter kl. 22.00. Utøvelse av skjenkebevilling etter alkoholloven kapittel 4 og 5 og forskrift om alkoholordningen for Svalbard kapittel 3 skal opphøre kl. 24.00. Konsum av utskjenket alkoholholdig drikk må opphøre senest 30 minutter etter dette.

 

Kommunene får mange spørsmål om mat og bord, her er avklaring:

 

1.

Gjestene skal sitte ved bord. Skjenkestedenes bardisker kan ikke defineres som et bord. Dette gjelder uavhengig av bardiskens utforming og plassering.

 

2.

Bordservering betyr: Gjester skal serveres sittende ved bordet. Gjester kan ikke selv hente mat eller drikke ved bardisk eller andre steder i lokalet.

 

3.

Kravet om at alkohol bare kan serveres i sammenheng med matservering til gjestene:

Farsund kommune har ikke valgt å definere og differensiere restauranter kontra rene skjenkesteder ift om det er lov å ha åpent. Alle som har et reelt mattilbud kan ha åpent.

Serveringsloven § 2 ligger til grunn for hva som menes med å servere mat. Loven gjelder servering av mat og hvor forholdene ligger til rette for fortæring på stedet. Salg av kioskvarer, baguetter, boller o.l. er ikke tilstrekkelig. Tilbudet om mat behøver ikke kommet fra eget kjøkken, men kan leveres fra andre.

Dette innebærer ikke spiseplikt for gjesten. Men det innebærer menyplikt hos skjenkestedet, og at dette tilbys kunden.

 

4.

Det er ikke anledning til å danse på skjenkesteder og serveringssteder.

 

Skjenkekontrollen har i oppdrag fra Farsund kommune å rapportere ift Covid-19 på våre skjenkesteder

Kvaliteten på smitteverntiltak, herunder eventuelle merknader, følges løpende opp i samråd med kommuneoverlegen

 

Vi kan samtidig orientere om at vi i løpet av våren kommer til å ha et bransjemøte for dere der kommuneoverlegen deltar

Vi minner samtidig på at kommunen har bedt om at eventuelle arrangementer skal meldes til kommunen innen 15. mars

 

 

  • Skjema
  • Tjenestebeskrivelser
  • Dokumenter
  • Lenker