Det er en stor glede og lettelse for oss alle at regjeringen har løst opp restriksjonene vi har vært bundet til så lenge. Nyt dagen i dag og dagene som kommer, men vis hensyn ovenfor smittevern og at andre medmennesker kan være mer urolige enn andre.
 
I kveld vil det bli doktor-prat med vår kommunelege, Ann Margret Haaland. Dette vil bli publisert på vår facebookside, og folk oppfordres til å sende spørsmål via kommentarfeltet om det er noe som skal taes opp med henne.
 
 
Så har vi en solskinnshilsen fra vår ordfører Arnt Abrahamsen:
Takk for hjelpa -
Takk for at dere holdt ut! Takk for at dere deltok i dugnaden mot korona og ikke minst takk for at dere holdt humøret oppe de 18 månedene denne unntakstilstanden varte.
Da pandemien traff oss i mars i fjor tenkte de fleste at dette ville blåse fort over. Innen 17. mai ville det i alle fall være slutt. Da mai kom og det ble digital nasjonaldagsfeiring og utsatte konfirmasjoner tenkte vi fortsatt at friheten og gjenåpningen bare lå noen måneder unna. Men så, utover høsten begynte det å gå opp for oss at dette kom til å trekke ut i langdrag. Først måtte vi få vaksinen, så måtte vi få satt den og så måtte vi begynne å se resultater av den - og så - kanskje - kunne vi så smått gå tilbake til normalen. Hver gang vi øynet håp kom et nytt smitteutbrudd eller et annet tilbakeslag. Det siste halvannet året har vært en stor prøvelse for oss alle, med avstandskrav, hjemmekontor, hjemmeskole, klemmeforbud, og ei lang rekke andre tiltak som grep hardt og brutalt inn i livene våre. Det har altså ikke manglet på ting å gremmes over. Og til tross for dette har vi klart å holde motet oppe. Dere har fulgt lojalt opp de påbudene dere ble pålagt, og klart å beholde humøret. Det er både imponerende og oppløftende. Vi har vist at vi kan stå sammen i krevende situasjoner. Vi har vist at vi evner å finne kreative løsninger. Vi har vist at vi ikke lar oss knekke - verken av koronavirus eller koronatiltak.
Jeg er stolt over å være ordfører i en kommune der alle har deltatt på dugnaden. Vi har sluppet å rasle med sablene og true med bøter og andre konsekvenser hvis ikke folk gjorde som de fikk beskjed om. Vår linje har hele veien vært at åpenhet og ærlighet er det beste middel vi som kommune kunne ta i bruk. Hvis folk vet hva situasjonen er og hvorfor vi mente at til dels drastiske var viktig så ville publikum følge lojalt opp.
I dag skal vi først og fremst feire at hverdagen er her igjen, men når festen er over og den hverdagslige hverdagen begynner skal vi ta med oss lærdommen om at god dialog med innbyggerne er enormt viktig for at folk skal skjønne disponeringene våre. Vi skal også gå videre med vissheten om at innbyggerne i denne kommunen ikke er de som legger seg ned straks det røyner på.
Jeg er stolt av dere alle sammen.
Gratulerer med den nye gjenåpningsdagen, og riktig god helg til hver især!
Arnt Abrahamsen