Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

Informasjon til befolkningen pr. 03.11.21

Publisert , Oppdatert 03. november 2021
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Informasjn til befolkningen

Enkeltarrangement

Etter en total vurdering anbefaler Farsund kommune at arrangører av enkeltarrangement vurderer å utsette dette i den smittesituasjonen kommunen er i nå.  Denne anbefaling gjelder i perioden 03.11.21 kl. 12:00 til og med 10.11.21 kl. 12:00

Smitteutbruddet med Covid-19 i Farsund kommune pågår fremdeles. De fleste av de opprinnelig smittede er i ferd med å friskne til, men noen ganske få personer med høy alder er fortsatt alvorlig syke. Kommunen har til nå klart å gi nødvendige helsetjenester, men det er betydelig slitasje på tjenestene innen helse og omsorg.

Det kommer fortsatt nye smittede blant nærkontaktene, og enkelte med annen smittevei. Vi har sett smitte både i barnehage og skoler. Pandremirestriksjonene ble sterkt redusert i slutten av september, og vi har derfor ikke de samme mulighetene til karantenebruk og smittesporing som tidligere i pandemien.

Prinsippene som gjelder etter gjenåpningen, tilsier at Farsund kommune ennå ikke har innført forskriftsbaserte restriksjoner. Vi ønsker likevel å peke på behovet for å få mindre smitte i befolkningen. I samråd med kommuneoverlegen og etter innspill fra Fylkeslegen, vil kriseledelsen anmode om at befolkningen gjør grep for å redusere antall kontakter i hverdagen.

I perioden 03.11.21 kl 12.00 til og med 10.11.21 kl 12.00 har kriseledelsen følgende anbefaling til organisasjonsliv og livssynsgrupper:

-Treninger og faste aktiviteter kan gå som planlagt, særlig det som er rettet mot barn.

-For enkeltarrangementer anbefales følgende: Arrangør må vurdere - Dersom avvikling har negativ innvirkning på omdømmet anbefales avlysing eller utsettelse.

Dersom arrangementer gjennomføres anbefales følgende:

Ingen som deltar på arrangementet må ha luftveissymptomer. De må ikke være husstandskontakter med en smittet, eller på annen måte kjenne til at de kan være eksponert for Covid-19. Det må holdes avstand der det er mulig. Hånd- og hostehygiene er en selvfølge

  • Skjema
  • Tjenestebeskrivelser
  • Dokumenter
  • Lenker