Test på teststasjonen

Har du nok tid, kan melde deg opp til test via kommunens hjemmeside et par dager før avtalen dersom det ikke faller i en helg. Der kan du få tatt en PCR-test. En negativ PCR-test er gyldig i 48 timer. Fra kommende mandag kan du også bestille hurtigtest via hjemmesiden. Negativ hurtigtest er gyldig i 24 timer.

 

Egentest med innkjøpt test

Det enkleste er at du kjøper deg en test på apoteket eller på Normal, og tar testen hjemme før avreise. Begge testene som nå er i salg i Farsund er IVD-CE godkjent. Negativt svar på hurtigtest er gyldig i 24 timer.

 

På sykehuset

Testen kan også tas ved ankomst på sykehuset om man ikke har mulighet til å gjøre det før avreise. Dette er noe de for eksempel allerede gjør ved øyeblikkelige innleggelser. Har du en timeavtale, må du ta høyde for at det tar litt tid å få utført testen – trolig omkring 30 min.

 

Ikke ring fastlegene eller legevakten om test!

Fastlegene og legevakten har dessverre ikke kapasitet til å utføre hurtigtester før sykehusavtaler, hvis du ikke likevel har en avtale allerede. Testen må enten tas på teststasjon, som hjemmetest eller ved ankomst til sykehus.»