Skriftstørrelse

Fellestjenester | Farsund

Dokumentsenteret

Leder:
Jorunn Litland
Mobil leder:
90221207
Telefon avdeling:
.
Besøksadresse:
Brogaten 7, 4550 Farsund
Postadresse:
Postboks 100
Postnummer:
4552
Poststed:
Farsund

Offentlige organ plikter å ha arkiv, og de skal være ordnet slik at dokumentene er sikret som informasjonskilder for samtid og ettertid. jf arkivloven §1. Farsund kommune har dokumentsenter med felles journal. I tillegg til dokumentsenteret har voksenopplæring, skoler, barnehager, helseinstitusjoner og Havnevesenet egne arkiv og egne journaler.

Dokumentsenteret tar imot kommunens post og fordeler arkivuverdig post (tidsskrifter, regninger og lignende). Arkivverdig post (brev som skal behandles med mer) journalføres og skannes for så å fordeles elektronisk til saksbehandlerne. Brev som sendes ut, journalføres og lagres elektronisk. Når vi så tar med interne notater og saksframlegg utgjør dette til sammen kommunens sentralarkiv.

Dokumentsenterert skal ha oversikt og orden på dokumentasjon av virksomheten i kommunen. Korrespondanse systematiseres, journalføres og arkivlegges etter kommunenes felles arkivnøkkel: K-koder. Daglig tas det ut en postliste som legges ut på hjemmesiden. Enhver kan gjøre seg kjent med enkeltdokumenter ved å henvende seg til kommunen, jf offentlighetsloven § 2. I enkelte tilfeller kan dokumenter unntas fra offentlighet, i andre tilfeller har kommunen plikt til å unnta fra offentlighet. Derfor vil det alltid bli foretatt en offentlighetsvurdering før innsyn blir gitt. Innsynsbegjæring kan framsettes ved personlig fremmøte, sendes per post eller per e-post til kommunens postmottak. Kopier gis i utgangspunktet vederlagsfritt.

Arkivet

Besøksadresse

Åpningstider mandag - fredag: kl. 8-15
Brogaten 7, 4550 Farsund

Postadresse

Farsund kommune
postboks 100, 4552 Farsund

Kommunenummer: 1003
Organisasjonsnummer: 964 083 266

Kontakt oss

Telefontid mandag - fredag: kl. 8-15
Sentralbord: 38 38 20 00

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Om nettstedet

Ansvarlig redaktør: Rådmann Ståle Manneråk Kongsvik
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Personvern og informasjonskapsler

Følg oss