Som arrangør kan man aldri forhindre at et smitteutbrudd kan oppstå men man kan være med på å minimere omfanget dersom det først oppstår.

Grunnprinsipp: Vis tydelig at du som arrangør er interessert i hygiene/smittevern.

Gi deltagerne mulighet for håndvask eller desinfeksjon lett synlig og tilgjengelig flere steder og med jevne mellomrom.

Vær nøye med hygiene og serveringsbestikk dersom det serveres mat i buffet.

Sett gjerne opp plakater hvor man ber deltagerne holde avstand/ avstå fra mingling.

Er arrangementet stort og bevegelig, for eksempel en innendørs basar, auksjon e.l. kan man gjerne ha mennesker som ser til at det ikke oppstår «propper».

Det vil lette smittevernet betydelig, dersom dere tar vare på evt. påmeldingslister eller har liste over tilstedeværende slik at eksponerte personer kan få beskjed dersom smitte har forekommet under arrangementet.

Beskjed til deltakere ved arrangementer

  • Personer med nyoppståtte luftveissymptomer kan ikke delta.
  • Personer som er eksponert for Covid-19, enten ved at noen i husstanden er syke, eller som nærkontakt til kjent smitte annet sted, skal avstå fra å delta.
  • Personer som har vært på utenlandsreise siste 10 dager bør ikke delta.
  • Unngå håndhilsing og klemmer.
  • Vær nøye med hostehygiene og håndhygiene.
  • For å øke sikkerheten for deg og de andre: kjøp deg gjerne en hurtigtest som du tar i løpet av de siste 24 timene før arrangementet starter.

 

Lyngdal

26.11.2021

 

Henriette Pettersen                                                                                     Ann-Margret Haaland

Kommuneoverlege Lyngdal                                                                       Kommuneoverlege Hægebostad, Farsund og Åseral