Tomtepris og andre kostnader

Tomtepris vises i kartoversikt.
I tillegg til tomtepris må kjøper betale kostnader knyttet til oppmåling, fradeling og overføring av eiendommen, som oppmålingsgebyr og dokumentavgift.

Det vil også påløpe kostnader ved oppføring av bolig på tomtene, som byggesaksgebyr og tilknytningsavgift for vann og avløp.

Tildeling og søknad

Det er kun tillatt å kjøpe én tomt per person/sluttbruker/husstand. Dersom kjøper ønsker å selge tomten, har Farsund kommune forkjøpsrett.

Tildeling av tomtene vil ved første gangs tildeling skje ved loddtrekning, hvor den som trekkes først, får velge tomt først.
Siden det kun er tillatt å kjøpe én tomt per person/sluttbruker/husstand, vil det som hovedregel kun tildeles ett lodd per husstand. meldte sin interesse innen fristen, vil motta innkalling til et felles fordelingsmøte.

Fristen for å melde interesse var 22. april 2024. De som meldte sin interesse innen fristen, vil motta innkalling til et felles fordelingsmøte.

Når runden med første gangs tildeling er ferdig, vil det åpnes for salg av de øvrige tomtene. Benytt digitalt skjema «Kjøp av kommunal eiendom» nederst på siden, eller send e-post til post@farsund.kommune.no