Nedenfor kan du lese en forkortet versjon av den fine talen leder for utvalg for levekår, Grace Buch, holdt under arrangementet.

"Farsund er en kommune med et rikt og aktivt kultur- og idrettsliv, og vi er ganske heldige som bor i en kommune med så mange dyktige personer som er med og bidrar til at vi har denne mangfoldigheten. Dere som sitter her i dag er velfortjente hedersgjester, nettopp fordi dere har markert dere med et ekstra talent eller bemerkelsesverdig bidrag til kulturlivet.

Det var et enstemmig utvalg for levekår som vedtok at dere skulle tildeles kulturprisen, idrettsstipend og kulturstipendet for 2022 i Farsund kommune.  

Farsund kommunes kulturpris 2022
Åshild Vere Jacobsen er en kjent og kjær bokhandler i Farsund som gjør så mye mer enn å selge bøker. Gjennom kulturbokhandelen formidler hun kultur til byens innbyggere, og hun har vært en aktiv aktør i flere år. Kulturbokhandelen, slik den fremstår i dag, ble innviet 1.juni 2017, etter en omfattende oppussing av lokalene.

I bokhandelen arrangerer hun jevnlig ulike kulturelle arrangementer, og noen ganger har arrangementene til og med vokst ut av bokhandelen. Først og fremst er det bokbad, men det har også vært en rekke andre tilstelninger, som konserter, 8.mars-arrangementer og også et dukketeater. Temaene som har blitt tatt opp er alt fra strikking, vinterbading, kreft, båthistorie, krigen og kompani Linge, psykisk helse, foreldremagi, trening og sunn livsstil, historiske bussturer, hagekveld og italienske smaker.

Det har vært fullt nesten hver gang det har vært en tilstelning. Bokhandelen har blitt en sosial møteplass, og Åshild har sannsynligvis utviklet kulturbokhandelen til en av landets beste bokhandlere.

Åshild sa selv til avisen at hun brenner for å spre kunnskap om kultur. Den dagen det ble offentliggjort at hun var tildelt årets kulturpris så var det en enorm positiv respons i sosiale medier, og det bekrefter at hun har lykkes med målet sitt.

Farsund kommune håper at denne prisen vil bidra til at hun fortsetter med det viktige arbeidet sitt, og at vi får glede av kulturbokhandelen i mange år til. Takk for at vi får muligheten til å ta del i kulturformidlingen, og gratulerer med kulturprisen for 2022 i Farsund kommune.

Farsund kommunes idrettsstipend 2022
Vi er heldige som har så mye flott ungdom i kommunen vår, og en ungdom som har imponert oss spesielt innenfor idrettsfeltet i det siste er Nikolai Rinde. Han er ennå ung med sine 15 år, men han har allerede gjort seg bemerket innenfor sin idrettsgren, skyting.

I 2022 ble han norgesmester i feltskyting i eldre rekrutt, og nå har han gjentatt bragden med å ta nok en medalje i NM.

5. februar sikret han seg bronse i juniorklassen på innendørs landsskytterstevnet i Stjørdal. I forkant av det ble han også landsdelmester. Det som bør nevnes er at han er første års junior, så dette lover godt for de neste årene.

Det krever mye trening, en god dose tålmodighet og motivasjon, og ikke minst presisjon og god teknikk, for å lykkes slik han har gjort i sin idrettsgren. Nikolai har fortalt at han trener hver dag, og det virker som om han har klare ambisjoner om å fortsette å satse.

Vi håper at idrettsstipendet bidrar til at han får muligheten til å fortsette med satsingen, og så gleder vi oss til å følge Nikolai de neste årene. Gratulerer med idrettsstipendet for 2002 fra Farsund kommune.

Farsund kommunes kulturstipend 2022
Sandra Molina Wormsen er en ung og lovende kunstner. Hun har blant annet drevet med gitar, klarinett, tegning og maling i mange år. I tillegg har hun vært med i korps og band.

Hun har deltatt flere ganger i UKM i Farsund, og hun har også kvalifisert seg til fylkesmønstringen 3 ganger.

Sandra viser en allsidighet, og hun arbeider aktivt for å utvikle seg videre og kunne satse på kunsten. Nå går hun siste året på Tangen videregående på Kunst, Design og Arkitektur, hvor hun får muligheten til å prøve ut flere medium. Selv sier hun at hennes favorittmedium er tegning/illustrasjon med blekk og keramikk/skulptur.

Tidligere har Sandra gitt uttrykk for at hun tenker på å studere animasjon og karakterdesign, og at hun blir inspirert av visuell fortelling gjennom film, foto og animasjon, og at hun drømmer om å fordype deg i det.  

Vi håper at kulturstipendet vil bidra til å oppfylle drømmene hennes. Gratulerer med Farsund kommunes kulturstipend for 2022."