Kriseledelse
Kommunen jobber systematisk og helhetlig for å forebygge og håndtere kriser.
Når det oppstår kriser oppretter kommunen en kriseledelse. Det betyr at kommunens ledelse iverksetter kriseplanene, avholder løpende krisemøter og koordinerer kommunens ressurser på best mulig måte. Kommunens oppgave er å ivareta innbyggere, informere innbyggere og å opprettholde de kommunale tjenestene. Liv og helse går alltid foran når ressurser må prioriteres.
Kriseledelsen samarbeider med andre viktige beredskapsaktører i samfunnet, for eksempel Politiet, Brannvesenet, Sivilforsvaret, HV, Statsforvalteren m.fl. Politiets rolle er sentral i de aller fleste kriser. Politiet har hovedansvaret for å koordinere innsatsen ved hendelser som truer liv og helse. Politiet kan be kommunen om å iverksette tiltak for å begrense skader og konsekvenser. Det kan også være aktuelt å opprette et EPS (senter for evakuerte og pårørende)
Kriseteam
Kommunen har et eget kriseteam som gir psykososial støtte til personer i akutt krise, for eksempel ved uventede dødsfall, ulykker eller alvorlige hendelser. Kriseteamtjenesten er et samarbeid mellom kommunens enhet for psykisk helse, Politiet, Kirken, kommuneoverlegen m.fl.
Kommunens overordnede beredskapsplan kan du lese her :
Overordnet beredskapsplan 2025.pdf