Kommunedirektør Ståle Manneråk Kongsvik forteller at han har flere grunner til å sende de kommuneansatte ut i bygatene for å rydde denne ettermiddagen: «For det første vil vi få gjort veldig mye på ganske kort tid når alle er med og bidrar. Dessuten håper jeg at flere av byens borgere vil bli med på dugnaden når de som jobber på Husan går foran med et godt eksempel. Og sist, men ikke minst tror jeg at en sånn felles innsats gjør noe med stoltheten og samholdet i Farsund. Byen vår blir fin, og det skal vi alle ha litt av æren for.» Selv skal kommunedirektøren bidra med lystige trekkspilltoner for å få opp moralen til de ryddende. 

Rent praktisk vil dugnaden styres fra Frivilligsentralen. Teknisk sjef, Roy Quale og hans ansatte har laget en liste over små og store oppgaver. Disse blir skrevet opp på gule lapper og hengt på veggen inne på Frivilligsentralen i Torvgaten. Når folk kommer og melder seg til tjeneste kan de selv velge blant oppgavene, ta med seg nødvendig redskap og rykke ut. Hvis jobben er raskt unnagjort går det selvsagt an å gå tilbake til sentralen og finne seg en ny gul lapp. 

Selv om kommunen vil lage en dugnadsliste er vi åpen for forslag fra publikum over forsømte oppgaver i byen. Dette kan meldes direkte til arrangementet vi har opprettet på Facebook under Frivilligsentralen.